"Kupus" kifle.

Kupus kifle

Evo jednih interesantnih kiflica. Kad sam dobila recept odmah me je naziv iznenadio, pitala sam što kupus? I naravno odgovor je jer se razlistavaju kao parčući kupusa kad se ispeku. Recept je zgodan i lako se prave, a još lakše se jedu :)) Kod mene su smazane još dok su vruće. Pa evo probajte i vi. Potzrebno je:
  • 1 kg brašna
  • 1/2 lit mleka
  • 1 šoljica ulja (oko 1dl)
  • parče kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika soli
  • i za premaz umutiti 1/4 margarina , 1 žumanac i 1 kašiku soli
  • a za odozgo belanac i susam
Staviti kvasac sa malo mlake vode kašikom šećera i brašna da nadođe. Zamesiti testo sa brašnom,  kvascem, mlekom, uljem i kašikom soli.

Ostaviti da nadođe pola sata. Razvući testo u obliku pravougaonika  tanko pa premazati umućenim margarinom sa žumancima i solju.

Umotati u rolat. Seći kiflice u oliku trouglova , ali pazite da šiljak trougla ne ostane spojen nego presecite trougao tako da može da se razlista. Nadam se da će vam iz slike biti jasno.






Ostaviti da nadođu oko 15 min premazati belancetom i posipati susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni da porumene kifle.

Коментари

Постави коментар

Blog otvorenog ♥

Популарни постови