Krofne posne.


Zapitaćete se možda kakve su pa sad to posne krofne bez jaja i mleka. Moram vam reći da sam i ja kad sam dobila recept, ali posle isprobavanja sam promenila mišljenje. Krofne su izvrsne i što je još bolje kad ostanu za sutra uopšte se ne stvrdnu kao druge krofne već ostanu mekane.
Pa nadam se da sam vas malo zaintrigirala da isprobate recept. Prijatno vam bilo ako se odlučite na probu. A sad evo recepta. Potrebno:
  • 1 kg brašna
  • 1/2 supene kašike soli
  • 4 supene kašike šećera
  • 8 kašika ulja
  • kvasac 2 supene kašike suvog (ili svežeg duplo od onog što obično stavljate za 1 kg brašna)
  • 1/2 lit mlake vode
  • šećer u prahu
Bez obzira što je suvi kvasac ja i njega razmutim sa malo vode 1 kašičicom šećera i brašna i stavim da nadođe. Zamesiti testo sa brašnom, soli, šećerom, uljem i mlakom vodom i kvascem. Ostaviti da nadođe oko pola sata. Razvući testo na prst debljine i vaditi krofne modlom.

Ja sam vadila modlom prečnika 6cm i ispale su mi 50 kom. Ostaviti ih 15 min na neku krpu pa okrenuti na drugu stranu još 15 min.

Pržiti u vrelom ulju da porumene.

Коментари

Постави коментар

Blog otvorenog ♥

Популарни постови