Bavarske kifle.
I evo Dzoli hvala ti puno za ovaj recept. Samo nisam imala krupnu morsku so. A moj sin je rekao kad je probao: " mama kako si pogodila ukus, kao grisini i perece "?
Evo recepta:
- kvasac (ja stavila suvi 1 kašiku)
- 2 kašičice šećera i 1 šoljica vode , kašika brašna za kvasac
- 4 1/2 šolje za belu kafu brašna
- 1 1/2 (meni je otišlo skoro 2 šolje) tople vode
- 2 kašičice soli
- 3 kašike putera otopljenog
- 3 kašike sode bikarbone u 1 litar kipuće vode
- krupna morska so
Stavljati kifle i kuvati po 30 sec a onda ih prebaciti na pleh obložen peki papirom.Posoliti morsom solju. Peći oko 15-20 min na 200 stepeni.
Ja ih poslužila sa mladim sirom mmmmm...
Bavarske kifle |
Meni su one predobre i zamenile su moj osnovni recept koji radim duže vreme. U pravu je sin da su kao grisine. Obožavam ih sa Vajkremom ili Krem maslacem.
ОдговориИзбришиBas sam radosna da vam se svideo;)) Ja sam to pocela da pravim iz moranja kad je jedna nemica ovde zatvorila pekaru i eto od tada samo u kucnoj radinosti.Divno su ti ispale;)
ОдговориИзбришиPrelepe su stvarno ali ja ću morati da dupliram količinu ovo nam je malo :))
ОдговориИзбришиprelijepo izgledaju sutra cu probati :)
ОдговориИзбриши