Blog za sve one koji ponekad kuvaju "srcem"!

Ja nisam profesionalna kuvarica ali ponekad volim da kuvam i pravim slatkiše. Ovde delim sa vama neke moje uspele pokušaje.

Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија.

четвртак, 26. јануар 2012.

Krempita, krempitica mmmm


Otkako sam naišla na ovaj recept za krempiti više ne menjam. Stvarno je super kao u poslastičari - ma još bolja tako bar kažu svi što su probali. Evo vam receptića pa prosudite sami posle isprobavanja.
Potrebno je:
  • 6jaja
  • 8 kašika šećera
  • 2 kašike hladne vode
  • 6 kašika mlake vode
  • 1 prašak za pecivo
  • 6 kašika ulja 
  • 1 kesica vanile
  • a za fil:
  • 800 ml vode
  • 20 kašika šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • 4 kašika gustina
  • prah šećer za posipanje
Umutiti malo1 belanac sa 1 kašikom šećera pa dodati 1 kašiku hladne vode, kad se umuti dodavati jedno po jedno žumance, kašiku šećera i kašiku mlake vode kad je umućeno dodati 1/2 praška za pecivo 3 kašike brašna  3 kašike ulja i 1/2 vanil šećera. To je jedna korica. Ispeći na 180 stepeni 10-15 min. Ponoviti isto za još jednu koricu.
Fil:   Umutiti  4 belenca preostala od korica sa 4 kašika šećera. Posebno u 600 ml vode dodati 15 kašika šećera da provri a posebno u 200 ml vode razbiti 2 pudinga 1 kašiku šećera i 4 kapika gustina i skuvati krem u provrelu vodu. Vreli krem sipati polako u belanca i mutiti mikserom dok se ne ne ujednači.
U tepsiju gde se korice pekle staviti koricu pa preko sipati fil i preko staviti još jednu koricu. Kad se ohadi posuti prah šećerom.  Ja sam poslužila uz kafu 2 u 1 sa cimetom...

Нема коментара:

Постави коментар

Blog otvorenog ♥