Blog za sve one koji ponekad kuvaju "srcem"!

Ja nisam profesionalna kuvarica ali ponekad volim da kuvam i pravim slatkiše. Ovde delim sa vama neke moje uspele pokušaje.

Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија.

недеља, 29. јануар 2012.

Baklava sa makom.

Baklava sa makom

Jedna od mojih omiljenih baklava je ova sa makom. Stvarno je ukusna  i sočna. Potrebno je:
  • 1 pakovanje kora za pite tanje
  • 4 jaja
  • 1 šolja kiselog mleka (može i jogurt)
  • 1 šolja ulja
  • 1 1/2 čaša šećera
  • 150 gr mak
  • 2 vanile
  • 1 prašak za pecivo  i za sirup
  • 3 1/2 čaše vode
  • 2 čaše šećera
  • 1 kašika soka od limuna
 Prvo skuvati sirup sve sastojke samo da provri. Umutiti jaja sa šećerom pa dodati ulje, kiselo mleko, vanilu i prašak za pecivo. U plehu ređati koru pa premazati smesom i posoliti mak i tako redom.

Poslednju koru samo premazati smesom. Pre pečenja iseći na kocke.

Peći na 180 stepeni dok ne porumeni oko 15-20 min. Vrelu baklavu preliti ohlađenim sirupom.

5 коментара:

  1. Весна, уникална баклава с мак не бях виждала и много ми хареса!
    Прегръдки от мен и България!

    ОдговориИзбриши
  2. Много интересна баклава. Оригинална и лесна
    А,Зиче, ние и тук се намерихме, в Сърбия.
    Поздравления за хубавата рецепта!

    ОдговориИзбриши
  3. Puno hvala pozdrav i od mene za blogere iz Bugarske. Vi imate vrlo interesantne recepte.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман21.4.13. 06:43

    Thanks for finally talking about > "Baklava sa makom." < Loved it!

    my blog xerox 8560
    ink

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман18.12.13. 23:01

    Great site. Lots of useful informattion here. I am sending
    itt to a ffew buddies ans alsdo sharing in delicious. And naturally, thanks on your
    sweat!

    Look into my web-site: arkansas personal injury attorney

    ОдговориИзбриши

Blog otvorenog ♥