Sok od kopriva - žara.
Evo stiglo nam proleće, (ali kobajagi) pošto je napolju još sneg, hladno brrr. Nego valjda će biti bolje a u međuvremenu da izbacimo neki receptić za jačanje organizma i prolećne šetnje. Naime prošlog vikenda kad je bilo toplije moja mama me snabdela koprivama tako da sam odlučila da napravim ovaj predivan sokić.
O vrednosti koprive možemo pročitati svuda npr.
Šta to sve kopriva ima da nam pruži? Jestivi delovi koprive su zapravo zapravo svi delovi biljke, ali se najčešće koriste koren i listovi. Podjednako se koristi kao napitak, bilo da je u pitanju sok ili čaj, i kao jelo pošto ima sličan sastav pa i ukus kao spanać i blitva pa je proces spremanja isti. Ali nije strano da ljudi protiv reumatskih bolova koriste i svežu koprivu u vidu obloga.
Volim sve što je od kopriva, pite, čorbe,sok.....moram nazvati prijatelja koji nam daje koprive da vidim da li ih ima.
ОдговориИзбришиSuper recept! Spremam koprive na razne načine, ali sirup još nisam radila. Isprobati ću svakako.
ОдговориИзбришиSvaka ti čast!
ОдговориИзбриши