Med sa zelenim orasima.


Med sa zelenim orasima
Sada je vreme da napravite ovaj med jer ima malih oraha (zelenih). Inače treba da su veličine većeg lešnika i oko 20 komada a treba vam još pored toga i oko 400-500 gr meda ako je moguće nađite domaći.

Ovaj med je inače dobar jer sadrži dosta joda koji ispustaju orasi a takođe i vitamina C. Dobar je preko zime da se uzima kod prehlada i upale disajnih puteva po jedna kašičica posle jela. Mogu da ga koriste i malokrvne osobe jer popravlja krvnu sliku a dobar je i za imunitet.
Prijatnog je ukusa i možete ga lako napraviti sami. Moja mama je to stalno pravila pa sam preuzela recept i tradiciju :)


Operite orahe pa ih osušite, skinite po malo peteljke i stavite ih u teglu. Odozgo nalijte medom i dobro zatvorite. Tako ostavite oko mesec dva da stoji povremeno protresite teglu. Med će kada bude gotov dobiti tamno crnu boju. (slikaću kad bude gotovo). Orahe možete i podeliti na četvrtine (tako se brže rastope ali ja ih ne delim ovako mi je lepše a uz to kad se dele jako farbaju ruke i teško se skida boja). Mi smo pojeli naš od prošle godine. Možete kada pojedete pola da dodate malo meda da se jod razblaži.

Коментари

  1. Hvala ti za recept. Danas ću ga napraviti.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман23.5.13. 14:45

    So much for having a crаck at this myself, I wоn't be able to manage it. I think I'll just read instead.



    Here is my homepagе ... payday fast cash loans

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Blog otvorenog ♥

Популарни постови