Čokoladna torta bez jaja!
Čokoladna torta bez jaja |
- 800 ml jogurta
- 450 gr brašna
- 370 gr šećera (a može i 400)
- 180 ml ulja
- 2 pune supene kašike kakao
- 2 kašičice sode bikarbone
- za prelevanje korica
- 100 gr margarina
- 100 gr čokolade
- 100 ml mleka
- 150 gr šećera
- fil:
- 300 gr mlevenog keksa
- 200 gr otopljene čokolade
- 250 gr margarina ili maslaca (bolje je sa maslacem)
- 100 ml mleka
- 1 kesica čokoladnog sladoleda
- i šlag za ukrašavanje
Sada pripremiti fil. Prvo umutiti čokoladni sladoled po uputstvu. Zatim otopiti margarin ili maslac i čokoladu. Polako pomešati sve sastojke uz dodatak mleka da se dobije homogena masa. Sada rastopiti za preliv korica margarin, čokoladu, mleko i šećer. Staviti koricu pa preliti polako odozgo. Savet je da koricama okrećete odozgo onu stranu koja je bila na dnu pleha za pečenje jer tako bolje upija preliv. Pa ređati korica preliv fil. Tortu filovati i sa strane i odozgo filom. Ukrasiti šlagom. Torta je sočna i ukusna. Moja je ovaj put bila Uskršnja i ukrašena u tom stilu. Presek torte:
Коментари
Постави коментар
Blog otvorenog ♥