Jabuka - pita i paketići


Pita s jabukama

Paketići s jabukama


Jesen je i vreme jabuka. Ja mislim da većina ljudi voli jabuke a i kolače i pite sa njima. Ja sam ljubitelj pa sada evo pravog vremena da se sa sveže pristiglim jabukama napravi nešto. Klasična pita sa jabukama je manje više poznata ali ja ću ipak i za nju staviti recept ( za neke početnike u kuvanju) :) Meni su od pite ostale kore pa sam rešila da se malo poigram. Spakovala sam paketiće i ispali su fenomenalno. Evo i sa vama delim taj uspešan pokušaj. Za pitu i paketiće je potrebno:
  • 1 pakovanje kora 1/2 kg
  • 5-6 srednje krupnih jabuka
  • 12 kašika šećera
  • kesica cimeta (od 10 gr)
  • malo ulja za premazivanje kora  i 
  • prah šećera za posipanje
  • a da treba i malo konca (za vezivanje paketića)
Prvo klasična pita: Jabuke narendati bez kore pa posoliti šećerom i cimetom.

Za klasičnu pitu koru premazati uljem vrlo malo pa preko staviti drugu koru i isto premazati , odozgo posipati fil, motati u rolat i staviti u pleh. Meni ispala 5 rolata.



 Ako su kore tanje možete i tri da stavite. Peći na 180 stepeni oko 15-20 min
A sada paketići. Koru podeliti na 4 dela to su pravougaonici 20x15 cm bar kod mene su tako ispali. Premazati svaki uljem pa unutra staviti fil od jabuka (1 kašiku), skupiti krajeve i vezati končićem da se ne rasture.



Odozgo staviti malo fila. Ređati u podmazan pleh i peći isto na 180 stepeni oko 15-20 min da porumene odozgo. Kad su gotovi i izvadite pleh pofajtajte ih malo vodom. Pre služenja ne zaboravite da skinete konac! Pospite šećerom u prahu i poslužite.


Коментари

  1. Весна ,чудни сладости си направила!
    Пакетите като идея много ми харесаха!
    Прегръдки и хубав ден!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Blog otvorenog ♥

Популарни постови