Blog za sve one koji ponekad kuvaju "srcem"!

Ja nisam profesionalna kuvarica ali ponekad volim da kuvam i pravim slatkiše. Ovde delim sa vama neke moje uspele pokušaje.

Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија.

петак, 12. октобар 2012.

Pašteta ala Mamajac :)

Pašteta od pilećih džigerica

Videla ja paštetu kod "mamajac" i rešila da isprobam. Pravila sam ranije neku paštetu sa pečenom i mlevenom džigericom ali nije to-to. Ova pašteta je ko prava mislim odlična je. Malo sam izmenila - dodala neke sastojke i malo izmenila ali u suštini je to taj recept i baš mi se sviđa. Probajte i vi baš je dobra.
Potrebno je:
  • 400gr pileće džigerice
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 slatka jabuka
  • 1 kašičica soli
  • 70 gr putera
  •  2 kašike ulja ili kašika masti
  • 70 gr slaninice (po mogućstvu dimljene)
  • 1/2 dl metaxe ili brendija
  • 1/3 kašičice šečera
  • 100 ml kisele pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • malo bibera
Iseckati luk sitno malo ga propržiti na ulju pa dodati jabuku seckanu na kockice i puter i propržiti dok ne omekša sa kašičicom soli.

Džigericu i slaninicu iseckati na komadiće(ako se sa srcima odvojiti srca) i dinstati sa lukom i jabukom oko 15 min poklopljeno. Dodati metaxu ili brendi i još malo dinstati a onda skloniti sa vatre i dodati pavlaku biber i senf.



Ispasirati štapnim mikserom i staviti u posudu koja ima poklopac, ali poklopiti tek kad se ohladi i staviti u frižider. Možete mazati na hleb uz razne dodatke - peršun ili sirova paprika.

Нема коментара:

Постави коментар

Blog otvorenog ♥