Viršle u korama za pitu.

Viršle u korama za pitu

Ovaj recept sam videla na netu i delovao mi je zgodan za doručak. Moja deca su slistila začas. Od pakovanja kora ispadaju dosta pa može da se pravi i pola mere. Možete da ih sečete kao kiflice ili na krupnije parčića kako volite. Zgodne su uz jogurt za doručak ili večeru.
Potrebno je :
  • 1 pakovanje kora 1/2 kg
  • pakovanje viršli od 800 gr
  • 3 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 200 ml mleka
  • 200 ml ulja
  • 300 g brašna
  • 1 kašičica  soli
  • + jaje za premazivanje
Umutiti jaja, so, mleko, jogurt, ulje brašno da se dobije ujednačena masa. Ređati kore jednu na drugu i premazivati svaku smesom.

 Ređati po 4 kom i na četvrtoj poređati viršle na jednom kraju kao na slici i urolati.


Iseći na parčiće (veličina po želji). Ređati u pleh pa premazati umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni da porumene.

Коментари

Постави коментар

Blog otvorenog ♥

Популарни постови