Pita sa seckanim mesom (Gocina)


Moja prijateljica sa pilatesa Goca me zagolicala sa ovom pitom. Ja sam nešto malo izmenila recept ali je u osnovi ostao isti. Evo sada ga delim sa vama zato jer mi se dopala pita. Potrebno vam je:
  • 500-600 grama mesa svinjskog u komadu ili na šnicle
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • so , biber, vegeta aleva paprika
  • 1 pavlaka i 
  • 4 jaja
  • 1 šolica ulja
  • 1 čaša kisele vode
Meso prvo isecite na trakice širine oko 1 cm.

Onda te trakice isecite na sitne kockice ja sam to učinila makazama za meso.

Luka i šargarepu takođe sitno iseckajte.

Pomešajte sve sa mesom i dodajte začine ( so, vegetu, alevu papriku i biber). Sada ređajte kore za pitu pa prvu premažite sa malo ulja 1 kašičica kafena i poprskajte kiselom vodom.

Na drugu to isto samo još dodajte premaz od pomešane pavlake i jaja oko 2 supene kašike.

I na svaku sledeću koru ide isto dakle ulje, kisela voda i premaz. Tako 3-4 kora zavisi koliko su tanke ja sam stavljala po 4 jer su bile tanje kore. Na poslednju koru još stavite deo fila od mesa i umotajte kao rolat.

Meso se ne prži prethodno. Meni su ispala 4 rolata. Svaki odozgo premažite smesom od pavlake i jaja. Pecite na 200 stepeni 10-15 min pa onda smanjite na 180 i pecite još 15-20 min.

Коментари

Постави коментар

Blog otvorenog ♥

Популарни постови