Pita sa seckanim mesom (Gocina)
Moja prijateljica sa pilatesa Goca me zagolicala sa ovom pitom. Ja sam nešto malo izmenila recept ali je u osnovi ostao isti. Evo sada ga delim sa vama zato jer mi se dopala pita. Potrebno vam je:
- 500-600 grama mesa svinjskog u komadu ili na šnicle
- 2 srednje glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- so , biber, vegeta aleva paprika
- 1 pavlaka i
- 4 jaja
- 1 šolica ulja
- 1 čaša kisele vode
Onda te trakice isecite na sitne kockice ja sam to učinila makazama za meso.
Luka i šargarepu takođe sitno iseckajte.
Pomešajte sve sa mesom i dodajte začine ( so, vegetu, alevu papriku i biber). Sada ređajte kore za pitu pa prvu premažite sa malo ulja 1 kašičica kafena i poprskajte kiselom vodom.
Na drugu to isto samo još dodajte premaz od pomešane pavlake i jaja oko 2 supene kašike.
I na svaku sledeću koru ide isto dakle ulje, kisela voda i premaz. Tako 3-4 kora zavisi koliko su tanke ja sam stavljala po 4 jer su bile tanje kore. Na poslednju koru još stavite deo fila od mesa i umotajte kao rolat.
Meso se ne prži prethodno. Meni su ispala 4 rolata. Svaki odozgo premažite smesom od pavlake i jaja. Pecite na 200 stepeni 10-15 min pa onda smanjite na 180 i pecite još 15-20 min.
Mnogo dobro!Tnx i za foto postupka!
ОдговориИзбришиСтрахотно предложение Веса, много ми хареса.
ОдговориИзбришиБраво и прегръдки от мин!
Super,svaka čast Veso!
ОдговориИзбриши