Pileća džigerica sa šampinjonima i tikvicom.


U frižideru su mi se našli neki sastojci počev od džigerice pa na dalje i ja reših da isprobam kombinaciju. Mogu vam reći da nije loše ispalo, a kod posluživanja samo dodajte kečap to mu daje baš pravi ukus. Epa evo potrebnih sastojaka:
  • 500 gr pileće džigerice
  • 400 gr šampinjona
  • 1 manja tikvica
  • 1 kisela pavlaka
  • 3 jaja
  • 150 gr narendanog kačkavalja
  • 1 čaša belog vina 2dl
  • začini po ukusu
Nasecite džigericu na krupnije komade pa pomešajte sa naseckanim šampinjonima na listiće, i tikvicom isečenom na slične komadiće.


Dodati začine po ukusu podmazati tepsiju uljem i sipati smesu pa odozgo preliti sa razmućenom pavlakom jajima i belim vinom. Narendati povrh svega kačkavalj i zapeći u rerni oko pola sata na 180 stepeni. Servirati sa kečapom. Ja sam kuvano jaje stavila samo zbog dekoracije :)

Коментари

Популарни постови