Reckavo pecivo sa viršlom.

Reckavo pecivo sa viršlom

Vrlo zgodno pecivo za večeru ili doručak. Kod mene je malo veća mera (od 1 kg brašna jersvi obožavamo peciva) a možete i smanjiti ako vam ne odgovara. Ja sam stavila sledeće:
  • 1 kg brašna
  • 500 ml mleka
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 100 ml ulja
  • 1 kašika soli
  • 2 pakovanja viršli ( ukupno 10 kom)
  • malo senfa
  • jaje za premazivanje i kim ili susam po želji za odozgo
Prvo staviti kvasac sa malo mleka kašičicom šećera i kapikom brašna da nadođe. Onda zamesiti testo od btašna , kvasca, soli, mleka i ulja. Ostaviti da odstoji pola sata. razvući pola testa debljine oko 1.5 cm i iseći na pravougaonike dugačke kao viršla  a širine toliko da možete da preklopite preko viršle. Namazati malo senfa pa viršlu podeliti po dužini i ređati na pravougaonik.

Preklopiti drugu stranu preko i nareckati malo odozgo.

Kad malo nadođe premazati jajetom, posoliti kim i peći 15 min u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Коментари

Постави коментар

Blog otvorenog ♥

Популарни постови