Pirinač Azijski i čuvari pingvini!
Azijski pirinač i pingvini čuvari. |
Ovo sam danas pravila za ručak i strašno mi se dopao ukus paću podeliti sa vama. Recept za pirinač sam našla na grčkom blogu Sintages apo spiti a ja ću sa vama podeliti recept. Ukus je izvanredan i neobičan a zgodan je i za serviranje. Ja sam na to dodala i pingvine čuvare od maslinki i ispala je savršena kombinacija. Uživajte.
A evo recepta:
- 3-4 kašika ulja
- 1 šolja paradajz pirea
- 3 - 4 čena belog luka
- peršun oko 2 pune kašike (seckan)
- 1 kašičica šećera i 2 kašičice soli
- 1 šolja pirinča i 3 šolje vode (šolja je od 2 deci)
Onda sipati sitno iseckan beli luk i peršun i pržiti još malo.
Zatim sipati opran pirinač i vodu i mešati da se ne uhvati dok zrna ne omekšaju, skloniti sa vatre i ostaviti poklopljeno 10-15 min da nabubre zrna još malo.
To je sve. Servirati po želji. P.S. vodite računa prilikom kuvanja jer dosta prska što se vodi po mom šporetu :)
Azijski pirinac pravim i ja.A ovi pingvini su preslatki:)
ОдговориИзбришиΣε ευχαριστούμε πάρα πολύ που δοκίμασες τη συνταγή μας!!!
ОдговориИзбришиΚάνεις εξαιρετική δουλειά BRAVO!!!
Αλεξάνδρα