Pirinač Azijski i čuvari pingvini!

Azijski pirinač i pingvini čuvari.

Ovo sam danas pravila za ručak i strašno mi se dopao ukus paću podeliti sa vama. Recept za pirinač sam našla na grčkom blogu Sintages apo spiti a ja ću sa vama podeliti recept. Ukus je izvanredan i neobičan a zgodan je i za serviranje. Ja sam na to dodala i pingvine čuvare od maslinki i ispala je savršena kombinacija. Uživajte.
A evo recepta:
  • 3-4 kašika ulja
  • 1 šolja paradajz pirea
  • 3 - 4 čena belog luka
  • peršun oko 2 pune kašike (seckan)
  • 1 kašičica šećera i 2 kašičice soli
  • 1 šolja pirinča i 3 šolje vode (šolja je od 2 deci)
Na zagrejanom ulju sipati pire i mešajući pržiti da se zgusne otprilike da ispari 1/3.

Onda sipati sitno iseckan beli luk i peršun i pržiti još malo.


Zatim sipati opran pirinač i vodu i mešati da se ne uhvati dok zrna ne omekšaju, skloniti sa vatre i ostaviti poklopljeno 10-15 min da nabubre zrna još malo.


To je sve. Servirati po želji. P.S. vodite računa prilikom kuvanja jer dosta prska što se vodi po mom šporetu :)

Коментари

  1. Анониман17. 11. 2011. 12:04

    Azijski pirinac pravim i ja.A ovi pingvini su preslatki:)

    ОдговориИзбриши
  2. Αλεξάνδρα23. 11. 2011. 23:06

    Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ που δοκίμασες τη συνταγή μας!!!
    Κάνεις εξαιρετική δουλειά BRAVO!!!

    Αλεξάνδρα

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Blog otvorenog ♥

Популарни постови