Sirenjavke - ili lenjivka
sirenjavke |
Evo jednog recepta za sirenjavke ili kako moja mama kaže lenjivku. To je ustvari testo za hleba samo sa dodatkom sira i jaja unutra. Veoma je ukusno, naročito za nedeljni ručak. A kako je ukusno možete videti po slikama da nisam stigla da slikam dok je bila cela tepsija pečena već kad je ostao deo koji nije pojeden...
potrebno je:
- 1 kašika suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 600 gr brašna
- 300 ml vode
- 1 kašičica soli
- 5-6 kašika sitnog sira i
- 1 jaje
Zatim podeliti na 7 delova i razvući malo jufku pa unutra staviti fil od sira i jaja.
skupiti jufku na vrhu i staviti u pleh. Kad sve budu poređane staviti pomalo fila i odozgo.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 min a onda smanjiti temperaturu i peći još 10-15 min. Prijatno.
Коментари
Постави коментар
Blog otvorenog ♥