Djuveč sa piletinom i još po nečim...
Djuveč sa piletinom i još po nečim... |
Evo jednog jela za probu. Videla ja razne recepte pa napravila kombinaciju i mogu vam reći da je mljac...;)
Šta sam sve stavila unutra:
- Pileće belo meso (jedne pileće grudi)
- slaninica oko 1/2 kg
- šampinjoni 300 gr
- tikvica jedna manja
- šargarepa jedna veća
- malo paprike 2-3 kisele ili presne
- 1 šoljica pirinča
- 1 čaša crnog vina
- supa pileća 2 čaše od 2 dl
- začini so, aleva paprika, kari, vegeta, 3-4 suve šljive naseckane,1 kašika brašna
Povrće naseći na kockice pa posle piletine pržiti svako posebno,
šargarepu,
tikvice,
šampinjone,
i papriku ako je presna (kisela ne mora da se prži). Skinuti čačkalice i ređati (najbolje u zemljanu posudu)
prvo meso pa povrće
pa malo posuti opranim pirinčem
pa opet meso i pirinač i ubaciti suve šljive. Soliti začine po ukusu so, vegetu, kari alevu. Na kraju naliti supom (p.s. može i vodom sa razmućenom kockom za supu) Staviti da se krčka na 250 stepeni u hladnu rernu oko 1 sat pred kraj naliti vinom
i kašikom brašna razmućenom u šoljici vode.
Коментари
Постави коментар
Blog otvorenog ♥