Saher torta

Saher torta

Evo moje omiljene torte. Potrebno je:
  • 140 gr maslaca 
  • 200 gr čokolade
  • 160 gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 120 gr brašna
  • 8 jaja
Potrebno još za prelivanje:
  • 5-6 kašika džema od kajsija
  • 150 gr čokolade
  • 50 gr margarina 
  • 1 kašika ulja
  • 50 gr čokolade za trouglove (za okolo torte)
Maslac umutiti penasto, zatim dodati 200 gr istopljene čokolade, šećer, vanilu i izmešati. Dodati brašno i jedno po jedno žumance. Na kraju dodati ulupan sneg od belanca i polako izmešati. Sipati u podmašćen pleh ( od 28 cm prečnika) sa peki papirom i peći  45 min na 150 stepeni. Kad je gotova i ohlađena koru preseći na pola pa premazati džemom od kajsija unutra i odozgo.  Preliti odozgo prelivom. Rastopiti 150 gr čokolade 50 gr margarina i 1 kašiku ulja i time preliti tortu. Za ukrašavanje okolo rastopiti 50 gr čololade i razliti na folijom obložen poslužavnik. Kad se tegne 2-3 min na ledu seći trouglove i okolo ukrasiti tortu.


Коментари

Популарни постови