Saher torta
Saher torta |
Evo moje omiljene torte. Potrebno je:
- 140 gr maslaca
- 200 gr čokolade
- 160 gr šećera
- 1 vanilin šećer
- 120 gr brašna
- 8 jaja
Potrebno još za prelivanje:
- 5-6 kašika džema od kajsija
- 150 gr čokolade
- 50 gr margarina
- 1 kašika ulja
- 50 gr čokolade za trouglove (za okolo torte)
Maslac umutiti penasto, zatim dodati 200 gr istopljene čokolade, šećer, vanilu i izmešati. Dodati brašno i jedno po jedno žumance. Na kraju dodati ulupan sneg od belanca i polako izmešati. Sipati u podmašćen pleh ( od 28 cm prečnika) sa peki papirom i peći 45 min na 150 stepeni. Kad je gotova i ohlađena koru preseći na pola pa premazati džemom od kajsija unutra i odozgo. Preliti odozgo prelivom. Rastopiti 150 gr čokolade 50 gr margarina i 1 kašiku ulja i time preliti tortu. Za ukrašavanje okolo rastopiti 50 gr čololade i razliti na folijom obložen poslužavnik. Kad se tegne 2-3 min na ledu seći trouglove i okolo ukrasiti tortu.
Коментари
Постави коментар
Blog otvorenog ♥