Mini sarmice u renovom i vinovom listu.
Sarmice od listova vinove loze i rena |
Ja ih obožavam. Da ih jedem i pravim. A stvarno su mini. Od materijala ide:
- 1/2 kg mlevenog mesa (može svinjsko ili juneće)
- 1-2 veće šargarepe
- 2-3 glavice crnog luka
- 1 šolja pirinča
- za ovu količinu smese ide oko 45-50 listova rena ili vinove loze (listovi rena se dele na pola jer su veliki pa vam treba 25 koom)
- začini : so, vegeta, aleva paprika, biber, majčina dušica i sveži listići nane(ako ima a može i sušena nana)
U to dodati začine i izmešati sem nane pa dodati i šolju opranog pirinča i izmešati.
Listove loze i rena oprati i ocediti a renu očistiti zadebljali deo lista pa prepoloviti listove i
izblanširati u vrućoj vodi 10ak sekundi da omekšaju.
Loza će pri tom promeniti boju a ren ne kao što se vidi na slici. Na svaki list staviti po kafenu kašičicu fila i umotati sarmicu.
Kraj uvek ide odozdo da se ne razmotaju.
Naliti vodom da ogreznu i kuvati na tišoj vatri oko pola sata. Onda sarmice staviti u rernu na 10 min da se zapeku. Služiti sa kiselim mlekom ili pavlakom.
sarmice |
Dzoli ovde(ne rade komentari kdo mene bar)
ОдговориИзбришиNisam jos nikad pravila u hrenovom lsitu tako da eto nesto novo.A ove u vinovom(dolmaddes)redovno jedemo..sa kiselim mlekom:)Divne su slike;)
Pozdrav znati da volim svoj blog i vaš recepti su velike i vrlo su dobri, vrlo kreativna u kuhinji. I ja sam njegov sljedbenik. Dođite k meni i moltobenvenuti. Pozdrav, Marte.
ОдговориИзбришиMoj Recepti za svaki dan
Mini sarmice Vam izgledaju fenomenalno! U vinovom listu ih jedem često (i rado :D), a u hrenovom listu ih još nisam probala! Hvala na divnom receptu, bilježim ga i obavezno isprobavam! Lijep pozdrav! :)
ОдговориИзбриши