Blog za sve one koji ponekad kuvaju "srcem"!

Ja nisam profesionalna kuvarica ali ponekad volim da kuvam i pravim slatkiše. Ovde delim sa vama neke moje uspele pokušaje.

Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија.

уторак, 07. јун 2011.

Mini sarmice u renovom i vinovom listu.

Sarmice od listova vinove loze i rena


Ja ih obožavam. Da ih jedem i pravim. A stvarno su mini. Od materijala ide:
  • 1/2 kg mlevenog mesa (može svinjsko ili juneće)
  • 1-2 veće šargarepe
  • 2-3 glavice crnog luka
  • 1 šolja pirinča
  • za ovu količinu smese ide oko 45-50 listova rena ili vinove loze (listovi rena se dele na pola jer su veliki pa vam treba 25 koom)
  • začini : so, vegeta, aleva paprika, biber, majčina dušica i sveži listići nane(ako ima a može i sušena nana)
Upržiti luk na ulju pa tome dodati šargarepu naseckanu na secku ili rendanu i mleveno meso i upržiti.

U to dodati začine i izmešati sem nane pa dodati i šolju opranog pirinča i izmešati.

Listove loze i rena oprati i ocediti a renu očistiti zadebljali deo lista pa prepoloviti listove i


izblanširati u vrućoj vodi 10ak sekundi da omekšaju.

Loza će pri tom promeniti boju a ren ne kao što se vidi na slici. Na svaki list staviti po kafenu kašičicu fila i umotati sarmicu.





Kraj uvek ide odozdo da se ne razmotaju.
Naliti vodom da ogreznu i kuvati na tišoj vatri oko pola sata. Onda sarmice staviti u rernu na 10 min da se zapeku. Služiti sa kiselim mlekom ili pavlakom.
sarmice


3 коментара:

  1. Анониман7.6.11. 14:52

    Dzoli ovde(ne rade komentari kdo mene bar)
    Nisam jos nikad pravila u hrenovom lsitu tako da eto nesto novo.A ove u vinovom(dolmaddes)redovno jedemo..sa kiselim mlekom:)Divne su slike;)

    ОдговориИзбриши
  2. Pozdrav znati da volim svoj ​​blog i vaš recepti su velike i vrlo su dobri, vrlo kreativna u kuhinji. I ja sam njegov sljedbenik. Dođite k meni i moltobenvenuti. Pozdrav, Marte.
    Moj Recepti za svaki dan

    ОдговориИзбриши
  3. Mini sarmice Vam izgledaju fenomenalno! U vinovom listu ih jedem često (i rado :D), a u hrenovom listu ih još nisam probala! Hvala na divnom receptu, bilježim ga i obavezno isprobavam! Lijep pozdrav! :)

    ОдговориИзбриши

Blog otvorenog ♥