Blog za sve one koji ponekad kuvaju "srcem"!

Ja nisam profesionalna kuvarica ali ponekad volim da kuvam i pravim slatkiše. Ovde delim sa vama neke moje uspele pokušaje.

Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија.

недеља, 10. април 2016.

Zelje sa pirinčem.


Evo super idejice za pripremanje zelja u proleće. Lako se sprema a veoma je ukusno. A potrebno vam je sledeće:

  • zelje  pa oko 20 kom većih listova
  • 1 šolja pirinča
  • 2 kocke za supu (koveđe ili pileće)
  • 1 litar vode
  • malo ulja ili masti ( 2 kašike)

Zelje prvo oprati pa onda očistiti od srednjeg tvrdog dela lista. Naseckati ga na sitno.



Zatim to zelje malo propržiti na ulju ili masti, samo koliko da promeni boju.

 Uzeti 1 šolju (za kafu veća) pirinča oprati i sipati u tepsiju gde ćete peći.

Preko toga nasipati zelje i promešati malo. U 1 litar vruće vode rastopiti kocke za supu. Tom tečnošću preliti pirinač i zelje.








Tepsiju prekriti folijom staviti u rernu i tek onda uključiti rernu na 220 stepeni Posle 15-20 min proveriti ispod folije ( pazite kad otvarate foliju da vas ne opeče para) ako je voda uvrila otvoriti foliju i isključiti rternu. Ostaviti još malo da se zapeče pa izvaditi iz rerne da se ne osuši previše.
Ja sam ga servirala sa kobajama a vi možete po želji.

1 коментар:

  1. Ja zelje volim u svako doba godine. Mislim d aje to jedno od povrća , koje mi se najduže zadrži u bašti. Dopada mi se tvoja ideja s apirinčem

    ОдговориИзбриши

Blog otvorenog ♥