Zelje sa pirinčem.
Evo super idejice za pripremanje zelja u proleće. Lako se sprema a veoma je ukusno. A potrebno vam je sledeće:
- zelje pa oko 20 kom većih listova
- 1 šolja pirinča
- 2 kocke za supu (koveđe ili pileće)
- 1 litar vode
- malo ulja ili masti ( 2 kašike)
Zelje prvo oprati pa onda očistiti od srednjeg tvrdog dela lista. Naseckati ga na sitno.
Zatim to zelje malo propržiti na ulju ili masti, samo koliko da promeni boju.
Uzeti 1 šolju (za kafu veća) pirinča oprati i sipati u tepsiju gde ćete peći.
Preko toga nasipati zelje i promešati malo. U 1 litar vruće vode rastopiti kocke za supu. Tom tečnošću preliti pirinač i zelje.
Tepsiju prekriti folijom staviti u rernu i tek onda uključiti rernu na 220 stepeni Posle 15-20 min proveriti ispod folije ( pazite kad otvarate foliju da vas ne opeče para) ako je voda uvrila otvoriti foliju i isključiti rternu. Ostaviti još malo da se zapeče pa izvaditi iz rerne da se ne osuši previše.
Ja sam ga servirala sa kobajama a vi možete po želji.
Ja zelje volim u svako doba godine. Mislim d aje to jedno od povrća , koje mi se najduže zadrži u bašti. Dopada mi se tvoja ideja s apirinčem
ОдговориИзбришиEkstra ideja sviđa mi se način,čini mi se jednostavno i brzo.Ja malo drugačije spremam ali probaću i ovaj način,pa prijatan dan želim svima.
ОдговориИзбриши