|
kuvano vino |
Kuvano vino se od davnina koristilo kao božansko piće i kao lek protiv prehlade. Dodavanjem pojedinih začina i aroma taj napitak postaje prava čarolija ukusa. Najbolje je ako imate neko domaće dobro crno vino, a ako nemate dobro dođe neko polusuvo crno vino. Razblažuje se vodom uz dodatak šećera i začina. Kako kažu najbolje ga konzumirati u društvu i uz dobro raspoloženje jer je vino piće koje ne trpi nervozu i samoću. Zato ja sa Vama svima koji čitate delim ovaj recept sa namerom da svi uživamo u dobrom raspoloženju.
Ja za moje kuvano vino koristim sledeće:
- 1 supena kašika šećera
- 1 dl vode
- 2 dl crnog vina
- 1 kačičica kafena đumbira u prahu
- 1/2 kašičice cimeta
- 6-7 karanfilića
Šećer malo karamelisati pa dodati vodu i čekati da se šećer otopi.
Dosipati vino i zagrevati, dodati začine paziti da ne provri. Skloniti sa vatre i uživati u napitku! Podignimo pehar i živeli!
Коментари
Постави коментар
Blog otvorenog ♥