Da iskoristite bajati hleb!
![]()  | 
| od bajatog hleba | 
Verovatno vam se desilo da posle neke proslave ili sl. sutradan imate bajatog hleba i ostatke od prdjela a ne jede vam se više tako predjelo a treba vam doručak. Evo jedne ideje kako da upotrebite hleb i još ponešto što vam ostane od hrane. Sastojci su promenljivi u zavisnosti od onoga šta trenutno imate. Ja ću da stavim ono šta sam ja upotrebila a vi možete dati mašti na volju i upotrebiti ono što imate :)
- bajat hleb (ja sam imala skoro ceo hleb)
 - mleko 1 litar na tu količinu hleba
 - 4 jaja
 - margarin oko 60 gr
 - ostaci čajne ili salamice po želji
 - kačkavalj 200 gr
 - origano
 - malo soli
 - čeri paradajz za dekoraciju
 
U to naseckati salamicu narendati margarin pa izmešati.
Zatim dodati jaja i posoliti.
Smesu sipati u podmazan pleh pa posoliti malo origana i narendati kačkavalj odozgo. Ukrasiti čeri paradajzom i peći oko 15-20 min u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Prijatan vam doručak ili večera :)








Коментари
Постави коментар
Blog otvorenog ♥