Da iskoristite bajati hleb!
od bajatog hleba |
Verovatno vam se desilo da posle neke proslave ili sl. sutradan imate bajatog hleba i ostatke od prdjela a ne jede vam se više tako predjelo a treba vam doručak. Evo jedne ideje kako da upotrebite hleb i još ponešto što vam ostane od hrane. Sastojci su promenljivi u zavisnosti od onoga šta trenutno imate. Ja ću da stavim ono šta sam ja upotrebila a vi možete dati mašti na volju i upotrebiti ono što imate :)
- bajat hleb (ja sam imala skoro ceo hleb)
- mleko 1 litar na tu količinu hleba
- 4 jaja
- margarin oko 60 gr
- ostaci čajne ili salamice po želji
- kačkavalj 200 gr
- origano
- malo soli
- čeri paradajz za dekoraciju
U to naseckati salamicu narendati margarin pa izmešati.
Zatim dodati jaja i posoliti.
Smesu sipati u podmazan pleh pa posoliti malo origana i narendati kačkavalj odozgo. Ukrasiti čeri paradajzom i peći oko 15-20 min u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Prijatan vam doručak ili večera :)
Коментари
Постави коментар
Blog otvorenog ♥