Blog za sve one koji ponekad kuvaju "srcem"!

Ja nisam profesionalna kuvarica ali ponekad volim da kuvam i pravim slatkiše. Ovde delim sa vama neke moje uspele pokušaje.

Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија.

среда, 26. јун 2013.

Tasos torta - noblica (ne peče se).

Torta Tasos - ne peče se

Evo tortice napravljene pred put na Tasos. Zato je ovako dekorisana. Inače je torta koja se ne peče i pogodna je za ove letnje vrućine. Recept je u osnovi sličan kao za noblicu od coolinarke ali sam je ja modifikovala. Evo sastojaka:
  • jedno malo pakovanje četvrtastog keksa oko 150 gr
  • jedno 1/2 pakovanje noblice
  • 1 čaša koka kole
  • 1 litar mleka
  • 5 pudinga od vanile
  • 350 gr margarina
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 200 gr šećera
  • 150 gr šećera u prahu
  • 500 ml slatke pavlake ili šlaga
Od litra mleka odvojiti malo oko 100 ml za rastvaranje pudinga a ostatak staviti sa šećerom 200 gr da provri pa sipati puding i skuvati. Kad se ohladi pomešati sa umućenim margarinom i prah šećerom. U to narendati čokoladu na krupnu stranu rendeta.
Poređati na tacnu keks topljen malo u koka kolu. Preko staviti pola fila. Poređati zatim noblice kvašene malo u koka koli pa preko staviti drugu polovinu fila. Odozgo ukrasiti slatkom pavlakom. Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Blog otvorenog ♥