Blog za sve one koji ponekad kuvaju "srcem"!

Ja nisam profesionalna kuvarica ali ponekad volim da kuvam i pravim slatkiše. Ovde delim sa vama neke moje uspele pokušaje.

Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија.

петак, 05. април 2013.

Mafini :) ♥


mafini
Evo i ja konačno da napravim mafine. Nikako da dođu na red. Tražila sam recepte po netu ali ipak je najbolje da uzmete nešto isprobano, tako da sam ja uzela od drugarice koja je isprobala. I rezultat : ispali su extra na oduševljenje cele porodice.
Od mase ispadnu 18 komada velikih mafina, a mi smo naravno zaključili da nam je to malo pa ja pravim dve mere. Ovoga puta sam napravila drugu malo izmenjenu varijantu, ali tu sad slede različite varijante, kad imate dobro testo možete da kombinujete sa raznim dodacima. Naravno obavezno ću probati i voćne ali kad dođe sveže jer više volim sa svežim nego sa smrznutim voćem.
Ah da zaboravih da kažem da je ovo odlično i kad imate banane koje već niko neće da jede jer su pocrnele to jest prezrele evo načina da ih upotrebiite.
Evo sada recepta u zagradama su izmenjene stavke za bele a osnovni je za čokoladne.
  • 3 zrele banane
  • 2 jaja
  • 150 gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 ml ulja
  • 50 ml kisele vode
  • 1 kašika eurokrema crni deo (za bele ide beli deo)
  • 250 gr brašna
  • 2 pune kašike kakao (za bele ne ide kakao)
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 gr seckane čokolade
  • samo za bele ide-100 gr suvo grožđe potopljeno ranije u malo ruma i vode da nabubri.


Umutiti jaja sa šećerom i vanilom pa dodati izgnječene banane, eurokrem(crni deo za crne mafine a beli za bele), ulje, kiselu vodu a zatim dodati brašno u koje je umešan prašak za pecivo a za crne i kakao. Sada polako mešati kašikom i dodati seckanu čokoladu, a za bele i suvo grožđe. Sipati u korpice otprilike 2/3 ih napunite i pecite oko 10-15 min u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

2 коментара:

Blog otvorenog ♥