Medini medenjaci mmm♥
medenjaci |
Nisam skoro pravila ove medenjake pa rekoh evo sad je vreme. Recept mi je dala sestra Raca i stvarno su ko kupljeni medenjaci. A nekako mi uz ovo zimsko vreme idu medenjačići za grickanje u toploj sobi dok je napolju sneg, hladno brrr. Nego evo da vam dam ja sastojke i postupak možda ćete se i vi odlučiti da ih napravite.
- 250 gr šećera
- 250 ml mleka
- 2 kašičice(kafene) sode bikarbone
- 1 kašičica (kafene)cimeta
- 2 žumanca
- 2 kašike(supene) ulja
- 2 kašike(supene) meda
- 500 gr brašna
- 2 belanca i 4 kašike prah šećera za premazivanje
Skloniti sa vatre pa prohladiti zatim dodati u to 2 kašičice sode bikarbone, kašičicu cimeta, žumance, 2 kašike ulja i 2 kašike meda.
Sa tom smesom zamesiti testo sa 500 gr brašna pa ga izručiti na sto dobro pobrašnjen. Razvući testo na oko 1.5 cm debljine i modlom vaditi medenjake. Vodite računa da vam bude ispod testa dobro pobrašnjeno jer se lepi testo. Medenjake peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni samo 10 min. Nekad i manje 7-8 min. zavisi od rerne. Ne brinite ako vam izgledaju malo više mekani kad ih izvadite jer će ubrzo da se stegnu.
Odozgo ih možete premezati belancima umućenim sa prah šećerom a i nemorate ali meni su ovako lepši. Još jedna napomena: ako ih premazujete belancima ne stavljajte ih jedan preko drugog nego ih rasporedite na poslužavnik dok se ne osuše belanci. Epa sada možete da uživate. Prijatno.
Коментари
Постави коментар
Blog otvorenog ♥