Šnicle u lovačkom sosu.
Šnicle u lovačkom sosu |
Ovo je moja varijanta lovačkih šnicli. Ovako ih pravim već duže vreme i mojima se jako sviđaju.Skoro uvek koristim domaći paradajz iz flaše, mada u nedostatku može i tomatelo ali je ukusnije sa domaćim. Od materijala je potrebno:
- 1/2 kg šnicli (ja koristim od svinjskog mesa a može i junetina ko ne voli svinjsko)
- oko 500 ml paradajza iz flaše
- začini so,korijander, ruzmarin, bosiljak, beli luk(2-3 čena)
- brašno za prženje (za valjanje šnicli pre prženja)
- ulje za prženje
Zatim ih uvaljajte u brašno i pržite kratko na ulju dok ne porumene sa obe strane.
Tako pržene šnicle ređajte u vatrostalnu činiju sa poklopcem pa na svaki red pospite ruzmarin,bosiljak , beli luk i paradajz iz flaše.
Odozgo obilato zaliti paradajzom i staviti poklopljeno u hladnu rernu. Posle 35-40 min isključiti rernu i ostaviti šnicle još 15-ak minuta unutra.
Коментари
Постави коментар
Blog otvorenog ♥