Brze oblande.


 Evo jednih oblandi za koje sam recept dobila od moje drugarice Olje. Super se brzo prave  a i baš su ukusne. Nemoraju da se pritiskaju nečim da bi se spojile dovoljno je da ih malo pritisnete dok ih filujete i na kraju još malo poslednju koru. Od materijala vam je potrebno:
  • 1 veća oblanda
  • 300 ml mleka
  • 400 gr šećera
  • 250 gr margarina
  • 100 gr brašna
  • 4 ravne kašike kakao
Mleko i šećer staviti da provri pa u to dodati margarin nasečen na kockice da se istopi na ringli.

Skloniti sa ringle i dodati polako pomešano brašno sa kakaom. Vratiti na ringlu 1 do 2 minuta i dobto izmešati žicom za mućenje ili mikserom.

 Filovati odmah oblandu razmazati po krupnijem delu da se popune kockice.

Poslednji list ne mazati. Ja sam ga ukrasila posle sečenja toping masom od čokolade. Kad se ohlade gotove su. Za pripremu vam je potrebno 15-20 min. a dobijate ukusan slatkiš.

Коментари

Популарни постови