Pašteta ala Mamajac :)
Pašteta od pilećih džigerica |
Videla ja paštetu kod "mamajac" i rešila da isprobam. Pravila sam ranije neku paštetu sa pečenom i mlevenom džigericom ali nije to-to. Ova pašteta je ko prava mislim odlična je. Malo sam izmenila - dodala neke sastojke i malo izmenila ali u suštini je to taj recept i baš mi se sviđa. Probajte i vi baš je dobra.
Potrebno je:
- 400gr pileće džigerice
- 1 glavica crnog luka
- 1 slatka jabuka
- 1 kašičica soli
- 70 gr putera
- 2 kašike ulja ili kašika masti
- 70 gr slaninice (po mogućstvu dimljene)
- 1/2 dl metaxe ili brendija
- 1/3 kašičice šečera
- 100 ml kisele pavlake
- 1 kašičica senfa
- malo bibera
Džigericu i slaninicu iseckati na komadiće(ako se sa srcima odvojiti srca) i dinstati sa lukom i jabukom oko 15 min poklopljeno. Dodati metaxu ili brendi i još malo dinstati a onda skloniti sa vatre i dodati pavlaku biber i senf.
Ispasirati štapnim mikserom i staviti u posudu koja ima poklopac, ali poklopiti tek kad se ohladi i staviti u frižider. Možete mazati na hleb uz razne dodatke - peršun ili sirova paprika.
Коментари
Постави коментар
Blog otvorenog ♥