Blog za sve one koji ponekad kuvaju "srcem"!

Ja nisam profesionalna kuvarica ali ponekad volim da kuvam i pravim slatkiše. Ovde delim sa vama neke moje uspele pokušaje.

Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија.

недеља, 01. март 2015.

Kinder PINGVIN :D (pingui)


Namerno sam krstila moj kolač sa pingvin. Liči dosta na originalan kolač. Probajte pa prosudite sami. Recapt sam našla neznam tačno gde.
Evo recepta Potrebno vam je:
za biskvit
  • 6 jaja (odvojiti belance od žumanca)
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika vrele vode
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 kašike kako praha
za kremu
  • krem sir od 250 gr
  • 5 kašika šećera u prahu
  • 1/2 litra slatke pavlake
  • 1 kesica želatina
za čokoladni premaz
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 50gr maslaca
  • 1 kašika ulja
  • 50 ml vode
za glazuru
  • 150 gr čokolade
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika maslaca
             Prvo umutiti belanca u čvrst sneg sa prsohvatom soli.Žumance, šećer i vrelu vodu mutiti da postanu penasti i zgusnu se. U to dodati suve sastojke izmešane i prosejane(brašno, kakao i prašak za pecivo). Dodavati kašikom polako i mutiti. Kad se sjedini u to polako drvenom varjačom umešati belanca. Peći u rerni zagrejanoj na 175 stepeni dok je pečeno. Ja sam pekla u đuveč dužine 40 X 25 cm. Kad je pečen ostaviti da se ohladi pa polako preseći koru na dva dela poprečke da dobijete dve kore.
            Za kremu prvo potopiti želatin sa 4-5 kašika hladne vode da nabubri. Sirni namaz izmutiti mikserom sa šećerom u prahu, zatim dodati u to slatku pavlaku i mutiti. Na kraju želatin rastopiti malo na tihoj vatri i dodati i smesu muteći stalno.
            Za čokoladni premaz sada rastopiti polako maslac sa vodom i uljem. U to dodati čokoladu i sve sjediniti da se istopi.
           Sada ređati u plehu gde se peklo prvo koru pa polovinu kreme od pavlake. Onda sipati čokoladni premaz i ostaviti malo u frižider da se stegne. Onda namazati drugi deo kreme pa drugu koru staviti odozgo i preko toga preliti glazuru od istopljene čokolade ulja i maslaca. Staviti u frižider. 

Нема коментара:

Постави коментар

Blog otvorenog ♥