Blog za sve one koji ponekad kuvaju "srcem"!

Ja nisam profesionalna kuvarica ali ponekad volim da kuvam i pravim slatkiše. Ovde delim sa vama neke moje uspele pokušaje.

Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија.

уторак, 10. март 2015.

Domaći hleb - polu integralni


Evo mog hleba za danas. Ispao je ekstra. A od brašna sam koristila
  • integralno od celog zrna 400 gr
  • crno brašno 400 gr 
  • belo brašno 300 gr
  • suvi kvasac 1 supena kašika
  • 1 kašičica kafena šećera
  • oko 400 ml vode
  • 2-3 kašičice soli
     Kvasac, šećer i malo vode i brašna staviti da nadođe. A zatim zamesiti testo sa mlakom vodom kvascem i soli. Možda vam ode i manje vode zavisi od brašna. Da ne bude mnogo retko. Ostaviti da nadođe oko 45 min. Zatim od toga napraviti dve veknice i staviti u podmazan pleh pa odozgo poravnati mokrim rukama da ne ispucaju. Ostaviti pokriveno krpom da nadođe još 15-20 min i peći na 200 stepeni (kod mene 20 min ali to zavisi od rerne) da porumeni. Izvaditi premazati vodom i ostaviti pokriveno krpom ali izvaditi ga iz pleha.

Нема коментара:

Постави коментар

Blog otvorenog ♥