Evo mog hleba za danas. Ispao je ekstra. A od brašna sam koristila
- integralno od celog zrna 400 gr
- crno brašno 400 gr
- belo brašno 300 gr
- suvi kvasac 1 supena kašika
- 1 kašičica kafena šećera
- oko 400 ml vode
- 2-3 kašičice soli
Kvasac, šećer i malo vode i brašna staviti da nadođe. A zatim zamesiti testo sa mlakom vodom kvascem i soli. Možda vam ode i manje vode zavisi od brašna. Da ne bude mnogo retko. Ostaviti da nadođe oko 45 min. Zatim od toga napraviti dve veknice i staviti u podmazan pleh pa odozgo poravnati mokrim rukama da ne ispucaju. Ostaviti pokriveno krpom da nadođe još 15-20 min i peći na 200 stepeni (kod mene 20 min ali to zavisi od rerne) da porumeni. Izvaditi premazati vodom i ostaviti pokriveno krpom ali izvaditi ga iz pleha.
Коментари
Постави коментар
Blog otvorenog ♥