Blog za sve one koji ponekad kuvaju "srcem"!

Ja nisam profesionalna kuvarica ali ponekad volim da kuvam i pravim slatkiše. Ovde delim sa vama neke moje uspele pokušaje.

Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија.

недеља, 06. април 2014.

Piroške.

Piroške

Kao ukusan doručak su uvek dobrodošle. Piroške nisam pravila skoro ali evo podsetila sam se. Kad se prave na ovaj način ne upijaju mnogo masnoće i super su.
Potrebno vam je za oko 30 kom piroški.
  • 600 gr brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml jogurta
  • 3 jaja
  • 1 kafena kašičica soli
  • 200 gr sira
U brašno sipati prašak za pecivo i promešati. U drugu posudu razbiti i malo lupati jaja pa dodati jogurt i izmešati. Sve to sipati u brašno i zamesiti testo. Dodati sir, so i lepo umesiti. Ako je mako dodati još malo brašna.
Sada testo razvući oklagijom na debljinu od oko 1-2 cm i seći na pravougaonike. Testo je malo lepljivo pa je potrebno dodavati brašno dok se razvlači. Sada motati rolnice ali počev od jedne šire strane ka drugoj da budu duguljaste. Pržiti u zagrejanom ulju da plivaju jer se same okreću kad se isprže. Pržiti da porumene a zatim izvaditi na ubrus ili salvetu da se ocede. Prijatno

Нема коментара:

Постави коментар

Blog otvorenog ♥