"Pica riba" - (punjena pica)


Evo, jutros me inspirisalo ovo lepo vreme pa sam rešila da se malo poigram sa testom. Dosadila mi ova kiša prethodnih nekoliko dana pa je ovo sunce pravo osveženje.
Ovakvu picu nisam pravila već nekoliko godina. Sve zaboravim, :) ili žurim, ali evo dobila je i mesto na mom blogu. Vrlo je interesantna a naravno i ukusna. Za testo vam je potrebno:
  • 1 kašika suvog kvasca(a može i parče svežeg)
  • 1/2 lit mleka
  • 1 kašika šećera
  • 2 jaja
  • 1 šolja ulja (200 ml)
  • 2 kašike soli
  • 1 kg brašna
  • i za fil:
  • salama iseckana na kockice 200 gr
  • 100 gr mariniranih pečuraka
  • kečap
  • malo sira
  • origano
Kvasac potopiti u 250 ml mleka sa kašikom šećera. Kad nadođe staviti 2 jaja ulje i još 250 ml mleka pa dodati brašno i so i zamesiti testo. Kad nadođe razvući ga u obliku ribe kao na slici i iseckati kako je prikazano.

Unutra premazati kečapom staviti salamu, šampinjone, sir i origano.

Preklopiti ponovo krajeve kao na slici .

 Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumeni. Servirati po želji !!!

Коментари

Постави коментар

Blog otvorenog ♥

Популарни постови