Zebra kolač.

Evo jednog kolača recept iz Jacine čarobne kuhinje a ja dodala malo cimeta zbog mirisa. Moji oduševljeni izgledom a i ukusom... Probajte, ja probala i super je . :)
link za jacu: http://jaca57.blogspot.com/


A evo i recepta:
Potrebno je:
  • 4 kom jaja (sobne temperature)
  • 1 šolja šećera (šolja vel. jogurtske čaše)
  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja mleka (sobna temperatura)
  • 2 šolje brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 2 supene kašike kakao
  • 2 kašike vrele vode
  • 1 kesica cimeta
-Tepsija veličine 24 ili 26 cm.
Umutiti jaja sa šećerom i vanilom, dodati mleko i ulje. Postepeno dodatri brašno pomešano sa praškom za pecivo. Podeliti masu na dva dela pa u jedan dodati kakao pomešan sa vrelom vodom i cimetom.
Sipati u sredinu tepsije 3 kašike bele smese pa 3 kašike cne smese i tako naizmenično dok se ne utroše mase.
Peći na 180 stepeni oko pola sata. Seći kad se potpuno ohladi kolač.


Коментари

  1. Анониман7.8.11. 14:01

    Bas je zebrast..vrlo lepo ti je ispao:)

    ОдговориИзбриши
  2. Veco svaka čast, divna ti je zebrica, baš po mom ukusu :) hvala mila što si isprobala receptić, poljubac :)))

    ОдговориИзбриши
  3. Zaista odlično izgleda! Pokušala sam to par puta napraviti, ali ja nisam u stanju napraviti te okomite pruge. Moja "zebra" ili ima nekakve jedva raspoznatljive pijano-vodoravne na sve strane iskrivljene pruge ili uopće nema pruge, nego to izgleda kao kod klaisčnog mramornog kolača: nepravilni oblici u dvije boje.

    ОдговориИзбриши
  4. Sanela samo prati recept i postupak i biće o.k. Tepsiju u koju sipaš trebaš držati na skroz ravnu površinu i truditi se da sipaš uvek u sredinu! Probaj ! Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  5. mozda si napravila previse retko pa nece onako da se fomiraju pravilni krugovi..p.s.Veco svaka cast na ideji pravila sam kolac,pece se..mislim da ce sjajno ispasti.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Blog otvorenog ♥

Популарни постови