Kiflice mekane i ukusne (fenomenalne) medieranske
Kad sam ih prvi put probala ništa lepše nisam jela. Mekane su i veoma ukusne. Probajte i uverićete se i sami. Punjenje može biti različito ja sam odabrala ovo mediteransko i prezadovoljna sam.
A sad sastojci:
1 kg brašna
so 3 kašičice kafene
šećer 1 supena kašika
kvasac 20g (jedan paketić)
250 ml vode
250 ml mleka
5 supene kašike ulja
2 jaja + jedno za premazivanje odozgo
Za fil 200 gr sitan sir, sečene maslinke na kolutiće oko 100gr ruzmarin najbolje svež ali može i suv i beli luk u granulama
crni susam ili običan
Pre nego počnete odvojite od brašna 6-7 kašika da lepo premesite testo i za posipanje.
Prvo stavite kvasac kašiku šećera, kašiku brašna i malo vode da nadođe, pomešajte suve sastojke brašno i so po obodu činije stavite. Onda dodajte kvasac pa redom vodu , mleko 2 jaja i ulje. Polako zamesite testo dodajte i kašiku brašna i mesite ga malo na radnoj površini. Formirajte loptu od testa i pazite sad!!
PODIGNITE TESTO RUKOM I BACITE GA O RADNU POVRŠINU! Da bacajte tako testo oko 25 puta pa ga malo premesite pa još 25 puta može i više. Slobodno ga udarite jače. Sad ga ostavite 45 min da nadođe u činiji pokrivenoj.
Zatim izvadite testo i podelite ga prvo na pola i onda svaku polovinu na 3 dela. Ukupno 6 delova. Razvlačite prvo jedan deo u malo krug 30-ak cm prečnik i podelite ga na 8 delova- trougla U svaki deo stavite po malo sir pa masline pa ruzmarin i beli luk. Motajte kifle stavite u pleh i ostavite da nadođu oko pola sata. Sada premažite umućenim jajetom i posolite odozgo crni ili običan susam ili po želji. Pecite oko 20-25 min na 200 stepeni..
b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
Print this post
Коментари
Постави коментар
Blog otvorenog ♥