Kiflice mekane i ukusne (fenomenalne) medieranske

Kad sam ih prvi put probala ništa lepše nisam jela. Mekane su i veoma ukusne. Probajte i uverićete se i sami. Punjenje može biti različito ja sam odabrala ovo mediteransko i prezadovoljna sam. A sad sastojci: 1, 1 kg brašna 2, so 3 kašičice kafene 3, šećer 1 supena kašika 4, kvasac 20g (jedan paketić) 5, 250 ml vode 6, 250 ml mleka 7, 5 supene kašike ulja 8, 2 jaja + jedno za premazivanje odozgo 9,Za fil 200 gr sitan sir, sečene maslinke na kolutiće oko 100gr ruzmarin najbolje svež ali može i suv i beli luk u granulama 10, crni susam ili običan
Pre nego počnete odvojite od brašna 6-7 kašika da lepo premesite testo i za posipanje. Prvo stavite kvasac kašiku šećera, kašiku brašna i malo vode da nadođe, pomešajte suve sastojke brašno i so po obodu činije stavite. Onda dodajte kvasac pa redom vodu , mleko 2 jaja i ulje. Polako zamesite testo dodajte i kašiku brašna i mesite ga malo na radnoj površini. Formirajte loptu od testa i pazite sad!! PODIGNITE TESTO RUKOM I BACITE GA O RADNU POVRŠINU! Da bacajte tako testo oko 25 puta pa ga malo premesite pa još 25 puta može i više. Slobodno ga udarite jače. Sad ga ostavite 45 min da nadođe u činiji pokrivenoj.
Zatim izvadite testo i podelite ga prvo na pola i onda svaku polovinu na 3 dela. Ukupno 6 delova. Razvlačite prvo jedan deo u malo krug 30-ak cm prečnik i podelite ga na 8 delova- trougla U svaki deo stavite po malo sir pa masline pa ruzmarin i beli luk. Motajte kifle stavite u pleh i ostavite da nadođu oko pola sata. Sada premažite umućenim jajetom i posolite odozgo crni ili običan susam ili po želji. Pecite oko 20-25 min na 200 stepeni.. b:if cond='data:blog.pageType == "item"'> Print this post

Коментари

Популарни постови