Vafli belgijski sa kardamomom



         Konačno pravi recept za vafle, posle traganja nađoh i dodah ponešto sad je savršen. Ustvari fora je u tome da se belanci dodaju naknadno i probala savršeni su. Evo recepta:
potrebno je
mera je šolja od 250 gr zapremine


  • 2 jaja
  • 2 šolje mleka
  • 1/2 šolje ulja
  • 1/4 šolje šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 šolje brašna
  • 1 pp (prašak za pecivo)
  • 1/2 kašičice soli (kafene)
  • 1 kašičica kardamoma mlevenog


         Prvo izmešajte suve sastojke, brašno, prašak za pecivo, so, šećer i kardamom.
         U drugoj posudi pomešajte 2 žumanca, vanilin šećer, ulje i mleko
         U trećoj posudi umutite čvrsto 2 belanca
         Sada smesu sa žumancima sipajte u brašno i polako mutite da nema grudvica, na kraju dodajte belanca i polako izmešajte kašikom da ne splasnu previše.

Sada zagrejte dobro aparat za vafle i obavezno malo podmastite uljem i gore i dole i sipajte po jednu kutlaču smese i pržite kao i druge vafle (oko 5-6 min).



b:if cond='data:blog.pageType == "item"'> Print this post

Коментари

Популарни постови