Vafli belgijski sa kardamomom
Konačno pravi recept za vafle, posle traganja nađoh i dodah ponešto sad je savršen. Ustvari fora je u tome da se belanci dodaju naknadno i probala savršeni su. Evo recepta:
potrebno je
mera je šolja od 250 gr zapremine
- 2 jaja
- 2 šolje mleka
- 1/2 šolje ulja
- 1/4 šolje šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 šolje brašna
- 1 pp (prašak za pecivo)
- 1/2 kašičice soli (kafene)
- 1 kašičica kardamoma mlevenog
Prvo izmešajte suve sastojke, brašno, prašak za pecivo, so, šećer i kardamom.
U drugoj posudi pomešajte 2 žumanca, vanilin šećer, ulje i mleko
U trećoj posudi umutite čvrsto 2 belanca
Sada smesu sa žumancima sipajte u brašno i polako mutite da nema grudvica, na kraju dodajte belanca i polako izmešajte kašikom da ne splasnu previše.
Sada zagrejte dobro aparat za vafle i obavezno malo podmastite uljem i gore i dole i sipajte po jednu kutlaču smese i pržite kao i druge vafle (oko 5-6 min).
b:if cond='data:blog.pageType == "item"'> Print this post
Коментари
Постави коментар
Blog otvorenog ♥