Najbolje punjene paprike "Baba Srebrine"
![]()  | 
| punjene paprike | 
- 30-ak paprika za punjenje (zavisi od veličine)
 - 1/2 kg mlevenog svinjskog mesa
 - 1/2 kg mlevenog junećeg mesa
 - 6-7 glavica crnog luka srednjih
 - 1 veća glavica belog luka ili 2 manje
 - 3 velike šargarepe
 - 5-6 supenih kašika masti
 - 2 male šoljice pirinča ili 1 šolja kao donkafe
 - začini so, šećer, aleva paprika, suvi začini mirođija, peršun, biber
 
Iseckati crni , beli luk i šargarepu i prvo otopiti mast u nekoj većoj šerpi (npr od 3 lit) u otopljenu mast dodati lukove i šargarepu i pržiti da omekša 5-6 min. Dodati 2 kašičice soli i 1 kašičicu aleve paprike kao i 2 kašičice šećera (kafene kašičice).
Kada se skroz omekša u to dodati mleveno meso i mešajući pržiti da meso dobije braonkastu boju. Onda dodati prethodno opran pirinač. Sve to pržiti 5-6 min i zatim dodati još malo aleve paprike, pa kad porumeni dodati 2 kašičice vegete, 1 kašičicu bibera, 1 kašičicu suvih začina, mirodija i peršun a može i sveži ako imate. Pržiti još 5 min.
Kad se prohladi smesom puniti paprike (prethodno ih operite i izvadite drške sa semenom).
Sada ih malčice posolite odozgo solju i zapecite u rerni.
b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
Print this post






Коментари
Постави коментар
Blog otvorenog ♥