Najbolje punjene paprike "Baba Srebrine"


punjene paprike
Evo recepta za fenomenalne punjene paprike. To kaže moj muž a recept je od moje mame tj njegove tašte. Otuda naziv baba Srebrine punjene paprike. Evo prenosim i vama , a recept je za veću količinu oko 30-ak paprika . Sastojci:
  • 30-ak paprika za punjenje (zavisi od veličine)
  • 1/2 kg mlevenog svinjskog mesa
  • 1/2 kg mlevenog junećeg mesa
  • 6-7 glavica crnog luka srednjih
  • 1 veća glavica belog luka  ili 2 manje
  • 3 velike šargarepe
  • 5-6 supenih kašika masti
  • 2 male šoljice pirinča ili 1 šolja kao donkafe
  • začini so, šećer, aleva paprika, suvi začini mirođija, peršun, biber
Priprema.
Iseckati crni , beli luk i šargarepu i prvo otopiti mast u nekoj većoj šerpi (npr od 3 lit) u otopljenu mast dodati lukove i šargarepu i pržiti da omekša 5-6 min. Dodati 2 kašičice soli i 1 kašičicu aleve paprike kao i 2 kašičice šećera (kafene kašičice).



Kada se skroz omekša u to dodati mleveno meso i mešajući pržiti da meso dobije braonkastu boju. Onda dodati prethodno opran pirinač. Sve to pržiti 5-6 min i zatim dodati još malo aleve paprike, pa kad porumeni dodati 2 kašičice vegete, 1 kašičicu bibera, 1 kašičicu suvih začina, mirodija i peršun a može i sveži ako imate. Pržiti još 5 min.



Kad se prohladi smesom puniti paprike (prethodno ih operite i izvadite drške sa semenom).
Sada ih malčice posolite odozgo solju i zapecite u rerni.


b:if cond='data:blog.pageType == "item"'> Print this post

Коментари

Популарни постови