Sočivo "baba Anđino"
Nedavno sam upoznala jednu predivnu bakicu koja ima 84 godine. Toliko je pozuitivna i puna energje prosto je fenomenalna. Beskrajno sam joj zahvalna za druženje i recepte. Epa ta bakica koja se zove Anđelina mi je ispričala neke recepte i ja sam isprobala ovo sočivo. Šta drugo da vam kažem kad prvi put kad sam ga pravila deca su pojela sve i nisam stigla da slikam. Ali evo sada sam uhvatila vreme dok nisu seli za sto i slikala. A evo i recepta:
Potrebno je:
- 300 gr sočiva
- 2 glavice crnog luka srednje
- 5-6 čena belog luka
- 1 šargarepa takođe srednje veličine
- unutra možete da stavite na primer ostatke od pečenog pileta, pečenja ili slaninice čisto da mu da šmek oko 100-150 gr
- 1 supena kašika vegete
- 1 kafena kašičica soli
- 2 kašike brašna
- 1/2 kašičice bibera
- 1-2 kašičice aleve paprike
- 1 šolja za belu kafu paradajza iz flaše
- mast ili ulje za zapršku (1/2 šoljice kafene) od donkafe
Kuvajte oko sat vremena stalno dolevajući vodu da bude čorbasto. Sada ga posolite sa 1 kašičicom soli i dodajte po ukusu ako treba još. U međuvremenu načistite beli luk. (Tu postoji jedan trik za lakše čišćenje pritisnite svaki čen pomalo odozgo pre ljušćenje i onda se lakše ljušti ).
U posudu za zaprške sipati mast ili ulje i zagrejati. Dodati zatim beli luk malo promešati pa dodati vegatu,
zatim brašno biber i alevu papriku.
Vrlo malo propržiti pa 1/2 zaprške sipati u sočivo a drugu polovinu vratiti na ringlu pa u nju dodati paradajz iz flaše i malo propržiti 2-3 mim. Zatim sipati i taj ostatak zaprške izmešati sočivo i isključiti pa ostaviti na ringlu da se ukrčka.
Probajte fenomenalno je
b:if cond='data:blog.pageType == "item"'> Print this post
Коментари
Постави коментар
Blog otvorenog ♥