Blog za sve one koji ponekad kuvaju "srcem"!

Ja nisam profesionalna kuvarica ali ponekad volim da kuvam i pravim slatkiše. Ovde delim sa vama neke moje uspele pokušaje.

Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија.

петак, 19. август 2016.

Kus-kus sa piletinom i povrćem


kus-kus sa piletinom i povrćem
Evo recepta za kus-kus i mogu vam reći da je fenomenalan. Isprobano i dopada se celoj porodici :)
A potrebno vam je sledeće:
  • jedne pileće grudi (manje ili veće po izboru)
  • 2 glavice crnog luka
  • 3-4 paprike ako ima može zelene i crvene mešano
  • 2-3 šargarepe
  • 1 tikvica manja
  • 4-5 čena belog luka
  • 150 gr kus kus-a
  • masnoća za prženje (kod mene 2 kašike masti a može i ulja)
  • 4 dl.vode
  • peršun, bosiljak
  • so, kari, soja sos
Priprema ide ovako. Prvo nasecite piletinu na kockice veličine zalogaja i prelijte soja sosom 2-3 kašike pa to ostavite u frižideru dok pripremite povrće.

 Sada naseckajte šargarepu, papriku i tikvice na kockice, šargarepu na sitnije da pre omekša. Stavite sada masnoću da se zagreje pa ubacite u to piletinu da se prži.




 Za to vreme naseckajte sitno crni luk. Kada je piletina porumenela izvadite je u tanjir a u tu masnoću sada ubacite luk da se proprži da omekša.

 Sada stavite kus kus (150 gr) u činiju i prelijte šoljom vruće vode oko 2 dl.

 Kad je luk omekšao2-3 min dodajte u tiganj povrće pa poklopite da se malo dinsta isto 2-3 min. Zatim dodajte 2 dl vode u povrće i pržite da omekša dodajte i kašičicu soli.



Dok se dinsta povrće naseckajte beli luk i peršun i bosiljak po želji.

 Kad je omekšalo povrće a to proverite po šargarepi ako je ona gotova onda je dobro, sada dodajte kus-kus koji je nabubrio.


 Izmešajte sve dobro, dodajte beli luk peršun i bosiljak posolite još malo ako treba i onda vratite piletinu u tiganj. Izmešajte sve dobro, dodajte još malo soja sosa i poslužite toplo.
Prijatno






b:if cond='data:blog.pageType == "item"'> Print this post

Нема коментара:

Постави коментар

Blog otvorenog ♥