Kus-kus sa piletinom i povrćem
kus-kus sa piletinom i povrćem |
A potrebno vam je sledeće:
- jedne pileće grudi (manje ili veće po izboru)
- 2 glavice crnog luka
- 3-4 paprike ako ima može zelene i crvene mešano
- 2-3 šargarepe
- 1 tikvica manja
- 4-5 čena belog luka
- 150 gr kus kus-a
- masnoća za prženje (kod mene 2 kašike masti a može i ulja)
- 4 dl.vode
- peršun, bosiljak
- so, kari, soja sos
Sada naseckajte šargarepu, papriku i tikvice na kockice, šargarepu na sitnije da pre omekša. Stavite sada masnoću da se zagreje pa ubacite u to piletinu da se prži.
Za to vreme naseckajte sitno crni luk. Kada je piletina porumenela izvadite je u tanjir a u tu masnoću sada ubacite luk da se proprži da omekša.
Sada stavite kus kus (150 gr) u činiju i prelijte šoljom vruće vode oko 2 dl.
Kad je luk omekšao2-3 min dodajte u tiganj povrće pa poklopite da se malo dinsta isto 2-3 min. Zatim dodajte 2 dl vode u povrće i pržite da omekša dodajte i kašičicu soli.
Dok se dinsta povrće naseckajte beli luk i peršun i bosiljak po želji.
Kad je omekšalo povrće a to proverite po šargarepi ako je ona gotova onda je dobro, sada dodajte kus-kus koji je nabubrio.
Izmešajte sve dobro, dodajte beli luk peršun i bosiljak posolite još malo ako treba i onda vratite piletinu u tiganj. Izmešajte sve dobro, dodajte još malo soja sosa i poslužite toplo.
Prijatno
Коментари
Постави коментар
Blog otvorenog ♥