Blog za sve one koji ponekad kuvaju "srcem"!

Ja nisam profesionalna kuvarica ali ponekad volim da kuvam i pravim slatkiše. Ovde delim sa vama neke moje uspele pokušaje.

Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија.

недеља, 22. новембар 2015.

Mađarica sa rozen korama


 mađarica
Fenomenalni kolač svi ga obožavaju. Potrebno vam je:
  • jedno pakovanje rozen korica za tortu
  • 500 gr šećera
  • 1 litar mleka
  • 120 gr brašna
  • 250 gr maslaca
i za preliv:
  • 100 gr čokolade za kuvanje i
  • 3 kašika ulja
Odvojite malo mleka oko 200 ml za razmućivanje brašna. Šećer stavite u šerpu na ringlu i rastopite ga na laganoj vatri da dobije lepu rumenu boju zatim u njega nalijte mleko i kuvajte da se šećer rastopi onda dodajte brašno razmućeno u mleku i kuvajte da se zgusne kašica. Kad se prohladi kašica pomešajte je sa umućenim maslacem i izmiksajte dobro. Time filujte rozen korice i pritisnite svaku pomalo da se zalepi. Odozgo preliti čokoladom rastopljenom sa malo ulja. Najbolje je da se pravi dan - dva ranije da se rastope dobro kore.

Нема коментара:

Постави коментар

Blog otvorenog ♥