Pogača venac (by Tatjana)
| pogača venac | 
sastojci (ja sam od ove mere napravila dve jednu u tepsiji 28 cm i jednu u 24)
- 1 kg brašna
 - 2jaja
 - 500 ml mleka
 - kvasac suvi jedna supena kašika puna
 - 1 kašičica mala šećera
 - 2 kašičice soli
 - sira rendanog tvrdog 250 gr
 - susam za posipanje poželji i ne mora
 - rastopljeni puter oko 50 gr za premazivanje
 
U sredinu tepsije staviti neku keramičku posudu da bi ostao krug. Pa oko nje ređeti prvo pogačicu pa je premazati sa rastopljenim maslacem i posoliti malo sira i tako u krug redom.
Ostaviti da nadođe još malo. oko 15 min. Pre pečenja premazati umućenim jajetom i posoliti susamom. Peći u zagrejanoj rerni dok porumeni odozgo.


Коментари
Постави коментар
Blog otvorenog ♥