Pogača venac (by Tatjana)
pogača venac |
sastojci (ja sam od ove mere napravila dve jednu u tepsiji 28 cm i jednu u 24)
- 1 kg brašna
- 2jaja
- 500 ml mleka
- kvasac suvi jedna supena kašika puna
- 1 kašičica mala šećera
- 2 kašičice soli
- sira rendanog tvrdog 250 gr
- susam za posipanje poželji i ne mora
- rastopljeni puter oko 50 gr za premazivanje
U sredinu tepsije staviti neku keramičku posudu da bi ostao krug. Pa oko nje ređeti prvo pogačicu pa je premazati sa rastopljenim maslacem i posoliti malo sira i tako u krug redom.
Ostaviti da nadođe još malo. oko 15 min. Pre pečenja premazati umućenim jajetom i posoliti susamom. Peći u zagrejanoj rerni dok porumeni odozgo.
Коментари
Постави коментар
Blog otvorenog ♥