Blog za sve one koji ponekad kuvaju "srcem"!

Ja nisam profesionalna kuvarica ali ponekad volim da kuvam i pravim slatkiše. Ovde delim sa vama neke moje uspele pokušaje.

Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија.

субота, 17. мај 2014.

Čizkejk na moj način.

čizkejk

Evo rešila konačno da napravim i čizkejk. Ali sam iskombinovala neke recepte i na kraju je ispao super.
Evo sastojaka za recept:
  • za podlogu
  • 300 gr mlevenog keksa
  • 125 gr maslaca
  • 2 kašike šećera
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 100 ml soka od narandže
  • za krem
  • 200 gr krem sir (ja koristila moja kravica)
  • 150 gr prah šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 gusta jogurta odnosno oko 400 ml
  • 1 kesica želatina
  • 1 pakovanje 200 ml slatke pavlake
  • za preliv
  • 400grl nekog voća (jagode, maline, borovnice) ja koristila borovnice
  • 150 gr šećera
  • 200 ml vode
  • 1 kesica želatina
 
presek čizkejka
 
Pomešajte keks rastopljeni maslac, cimet šećer i sok. Smesu rasporedite u kalup  kome se otvaraju stranice prečnika 24 cm. gde ste po dnu stavili peki papir. Stavite ga na 3-5 min u zagrejanu rernu na 200 stepeni.

Krem: prvo prelijte želatin jednu kesicu sa malo hladne vode, stavite krem sir u posudu pa dodajte prah šećer i mutite malo. Dodajte i 200 ml jogurta. Posebno zagrejte 200 ml jogurta da bude topao ali ne da vreo. U njega umešajte nabubreli želatin i mešajte da se rastopi. Zatim to dodajte smesi sa krem sirom i mutite malo. Posebno umutite pavlaku u čvrst sneg i sve umešajte u krem mikserom. rasporedite to preko kore i izravnajte. Stavite ga ako možete na pola sata u zamrzivač ako ne onda u frižider da se stegne.

Preliv. Pripremite ponovo još jedan želatin - potopite ga u hladnoj vodi. Zatim staviti voće sa vodom 200 ml i 150 gr  šećera da vri 10 min. Sklonite sa vatre pa malo promešajte i ubacite želatin pa izmešajte da se rastopi želatin. Pošto je masa retka ostavite je na 45 min u frižider da počne da se steže pa zatim rasporedite masu preko kreme i ostavite u frižideru preko noći.
Poslužite sutradan i prijatno


Нема коментара:

Постави коментар

Blog otvorenog ♥