Čizkejk na moj način.
čizkejk |
Evo rešila konačno da napravim i čizkejk. Ali sam iskombinovala neke recepte i na kraju je ispao super.
Evo sastojaka za recept:
- za podlogu
- 300 gr mlevenog keksa
- 125 gr maslaca
- 2 kašike šećera
- 1/2 kašičice cimeta
- 100 ml soka od narandže
- za krem
- 200 gr krem sir (ja koristila moja kravica)
- 150 gr prah šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 gusta jogurta odnosno oko 400 ml
- 1 kesica želatina
- 1 pakovanje 200 ml slatke pavlake
- za preliv
- 400grl nekog voća (jagode, maline, borovnice) ja koristila borovnice
- 150 gr šećera
- 200 ml vode
- 1 kesica želatina
presek čizkejka |
Krem: prvo prelijte želatin jednu kesicu sa malo hladne vode, stavite krem sir u posudu pa dodajte prah šećer i mutite malo. Dodajte i 200 ml jogurta. Posebno zagrejte 200 ml jogurta da bude topao ali ne da vreo. U njega umešajte nabubreli želatin i mešajte da se rastopi. Zatim to dodajte smesi sa krem sirom i mutite malo. Posebno umutite pavlaku u čvrst sneg i sve umešajte u krem mikserom. rasporedite to preko kore i izravnajte. Stavite ga ako možete na pola sata u zamrzivač ako ne onda u frižider da se stegne.
Preliv. Pripremite ponovo još jedan želatin - potopite ga u hladnoj vodi. Zatim staviti voće sa vodom 200 ml i 150 gr šećera da vri 10 min. Sklonite sa vatre pa malo promešajte i ubacite želatin pa izmešajte da se rastopi želatin. Pošto je masa retka ostavite je na 45 min u frižider da počne da se steže pa zatim rasporedite masu preko kreme i ostavite u frižideru preko noći.
Poslužite sutradan i prijatno
Коментари
Постави коментар
Blog otvorenog ♥