Torta sa malinama i kakaom.
.Malo su utihnule ove vrućine i ja se bacih na isprobavanje novih recepata. Evo jedne tortice sa malinama , zanimljiva je i dobrog ukusa. Ako ne verujete probajte i sami :)
Od sastojaka je potrebno
Za jednu koru:
- 3 jaja
- 300 gr šećera
- 150 gr putera
- 200 gr brašna
- 5 kašika kakaa
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica ekstrata vanile
- 1/2 šolje vrele vode (Šolja je otpr. 200 ml-znači 100 ml vode)
- 1 mala kisela pavlaka
- 600 gr malina
- 5 kesica želatina
- 1 šolja hladne vode (za želatin)
- 1 šolja šećera
- 1/2 šolje vode (za šećer)
- 250 ml slatke pavlake
- 200 gr čokolade za mešenje
- 4 pune kašike šećera
- 2 kašike maslaca
Za to vreme prvo umutiti tri belanca u čvrst sneg pa i to ostaviti. Zatim umutiti puter sa šećerom, dodati žumanca umutiti dobro pa dodati zatim pavlaku, ba brašno pomešano sa praškom za pecivo sodom bikarbonom i cimetom.
Zatim dodati ekstrat vanile i pripremljeni kakao.
Na kraju polako varjačom umešati umućena belanca.
Testo peći u plehu od šporeta obloženom sa peki papirom na 180 stepeni oko 15-20 min (zavisi od rerne). Kad je pečeno i ohlađeno preseći koru na pola.Napraviti dve kore (sa presekom budu četiri).
Fil od malina. Potopiti želatin sa hladnom vodom i ostaviti da nabubri. 1 šolju šećera ušpinovati sa 1/2 šolje vode ( oko 10ak min da bude kao med gusto kad se ohladi isprobati kašikom na tacnu ) U to zatim ubaciti izgnječene maline pa dodati i želatin i mešati dok se ne rastopi želatin. Ostaviti da se ohladi.
Čokoladni fil. Staviti sve sastojke u šerpu i otopiti ali da ne provri. Ostaviti i to da se ohladi.
Filovati kora, fil od malina čokoladni fil. Poslednju koru ne filovati. Odozgo ukrasiti slatkom pavlakom ili šlagom.
Veco ova torta izgleda fenomenalno!
ОдговориИзбриши