NEPEČENA NAJUKUSNIJA TORTA "VECINA-TORTA"



Ova torta ima 4 sloja i preliv tako da idemo tim redosledom.
Prvi sloj:
- 300 gr urmi (mera sa koskom) očistiti koske
-100 gr badema sirivi
-300 gr mleveni plazma keks
-200 gr puter
-100 gr čokolade za kuvanje
-100 ml sok negazirani može narandza ili drugi neki
Urme sasitniti u blenderu a onda omekšati puter i čokoladu i pomešati sve sastojke.
Od toga oblikovati prvi sloj. Ja sam u pravougaonom plehu 33x22cm kome se skidaju stranice

Drugi sloj:
-300 gr indijski orah sirov malo na suvo prepečen
-70ml sok od limuna (1 limun otprilike)
-2 kašike supene kokosovo ulje
-3 kašika meda
Samleti orah indijski i pomešati sve sastojke pa rastanjiti preko prvog sloja

Treći sloj
-2 banane
-sok od 1/2 limuna
-2 kašike samlevenog žutog šećera
-200 gr mleveni plazma keks
Banane zgnječiti i preliti sokom od limuna pa dodati ostale sastojke izmešati i premazati preko drugog sloja

Četvrti sloj
-250 gr malina svežih
-100 gr badema
-100 gr žutog šećera samlevenog
-100 gr čija seme
-1 kašika supena kakao
Izmrviti maline samleti badem i izmešati sve sastojke i rastanjiti preko trećeg sloja

Preliv
-200 gr čokolade i 3 kašike ulja rastopiti i preliti odozgo posuti listićima badema


Print this post

Коментари

Популарни постови