Ćuftice i supa 2 u 1
Ćuftice zapečene |
Supica |
- 1/2 kg mlevenog mesa
- 1/2 šoljice za kafu pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 2-3 češnja belog luka
- 1 srednja šargarepa
- 4 jaja
- 1-2 kašike vegete
- biber, so, aleva crvena paprika, vegeta
- 3 kašika prezli
- 1/2 praška za pecivo
- 2 litara vode
- testenina za supu po izboru
- 200 ml kisele pavlake
- 150 gr parmezana a može i kačkavalja
Prvo stavite pirnač sa 1 šoljom vode da se skuva da omekša. Onda naseckajte na secku luk i šargarepu pa to propržite na masti ili ulju da omekša. Posolite malo. Zatim pomešajte u dubljem sudu mleveno meso, pirinač, luk i špargarepu, naseckan beli luk, začine (vegetu, so, biber, alevu papriku), prezle, 1/2 praška za pecivo, 2 jaja . Sve to lepo izmešajte i onda stavite 2 litara vode da zavri pa smanjite vatru. Sada pravite ćuftice veličine loptice za ping pong i spustajte u vodu.
Kuvajte 15 min pa izvadite u vatrostalnu posudu, Meni su ispale 38 kuglica. Kuvala sam po 12-13 kom u jednoj turi. Sada u toj vodi gde su se kuvale ćuftice dodate samo fidu za supu i 2-3 kašičice vegete, prokuvate i imate supu. A za ćuftice umutite u posebnu posudu 2 jaja pa dodate pavlaku i to prelijete preko ćuftica. Možete da ga razredite malo mlekom ako je previše gusto. Odozgo narendajte sir ili kačkavalj i zapecite u rerni 15-20 min.
Коментари
Постави коментар
Blog otvorenog ♥