Mađarica sa rozen korama


 mađarica
Fenomenalni kolač svi ga obožavaju. Potrebno vam je:
  • jedno pakovanje rozen korica za tortu
  • 500 gr šećera
  • 1 litar mleka
  • 120 gr brašna
  • 250 gr maslaca
i za preliv:
  • 100 gr čokolade za kuvanje i
  • 3 kašika ulja
Odvojite malo mleka oko 200 ml za razmućivanje brašna. Šećer stavite u šerpu na ringlu i rastopite ga na laganoj vatri da dobije lepu rumenu boju zatim u njega nalijte mleko i kuvajte da se šećer rastopi onda dodajte brašno razmućeno u mleku i kuvajte da se zgusne kašica. Kad se prohladi kašica pomešajte je sa umućenim maslacem i izmiksajte dobro. Time filujte rozen korice i pritisnite svaku pomalo da se zalepi. Odozgo preliti čokoladom rastopljenom sa malo ulja. Najbolje je da se pravi dan - dva ranije da se rastope dobro kore.

Коментари

Популарни постови