Piroške.

Piroške

Kao ukusan doručak su uvek dobrodošle. Piroške nisam pravila skoro ali evo podsetila sam se. Kad se prave na ovaj način ne upijaju mnogo masnoće i super su.
Potrebno vam je za oko 30 kom piroški.
  • 600 gr brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml jogurta
  • 3 jaja
  • 1 kafena kašičica soli
  • 200 gr sira
U brašno sipati prašak za pecivo i promešati. U drugu posudu razbiti i malo lupati jaja pa dodati jogurt i izmešati. Sve to sipati u brašno i zamesiti testo. Dodati sir, so i lepo umesiti. Ako je mako dodati još malo brašna.
Sada testo razvući oklagijom na debljinu od oko 1-2 cm i seći na pravougaonike. Testo je malo lepljivo pa je potrebno dodavati brašno dok se razvlači. Sada motati rolnice ali počev od jedne šire strane ka drugoj da budu duguljaste. Pržiti u zagrejanom ulju da plivaju jer se same okreću kad se isprže. Pržiti da porumene a zatim izvaditi na ubrus ili salvetu da se ocede. Prijatno

Коментари

Популарни постови