Šnicle u lovačkom sosu.

Šnicle u lovačkom sosu

Ovo je moja varijanta lovačkih šnicli. Ovako ih pravim već duže vreme i mojima se jako sviđaju.Skoro uvek koristim domaći paradajz iz flaše, mada u nedostatku može i tomatelo ali je ukusnije sa domaćim. Od materijala je potrebno:
  • 1/2 kg šnicli (ja koristim od svinjskog mesa a može i junetina ko ne voli svinjsko)
  •  oko 500 ml paradajza iz flaše
  • začini so,korijander, ruzmarin, bosiljak, beli luk(2-3 čena)
  • brašno za prženje (za valjanje šnicli pre prženja)
  • ulje za prženje
Šnicle prvo izlupajte pa posolite i pospite korijanderom 5-6 zrna izgnječenih po svaku šniclu.

Zatim ih uvaljajte u brašno i pržite kratko na ulju dok ne porumene sa obe strane.

Tako pržene šnicle ređajte u vatrostalnu činiju sa poklopcem pa na svaki red pospite ruzmarin,bosiljak , beli luk i paradajz iz flaše.

 Odozgo obilato zaliti paradajzom i staviti poklopljeno u hladnu rernu. Posle 35-40 min isključiti rernu i ostaviti šnicle još 15-ak minuta unutra.

Коментари

Популарни постови