Djuveč sa piletinom i još po nečim...

Djuveč sa piletinom i još po nečim...

Evo jednog jela za probu. Videla ja razne recepte pa napravila kombinaciju i mogu vam reći da je mljac...;)
Šta sam sve stavila unutra:
  • Pileće belo meso (jedne pileće grudi)
  • slaninica oko 1/2 kg
  • šampinjoni 300 gr
  • tikvica jedna manja
  • šargarepa jedna veća
  • malo paprike 2-3 kisele ili presne
  • 1 šoljica pirinča
  • 1 čaša crnog vina
  • supa pileća 2 čaše od 2 dl
  • začini so, aleva paprika, kari, vegeta, 3-4 suve šljive naseckane,1 kašika brašna
Prvo iseći piletinu na kockice , omotati slaninom i zakačiti čačkalicom. Tako pripremljeno propržiti na vrlo malo ulja u tiganju.

Povrće naseći na kockice pa posle piletine pržiti svako posebno,
šargarepu,

tikvice,

šampinjone,

i papriku ako je presna (kisela ne mora da se prži). Skinuti čačkalice i ređati (najbolje u zemljanu posudu)

prvo meso pa povrće

pa malo posuti opranim pirinčem

pa opet meso i pirinač i ubaciti suve šljive. Soliti začine po ukusu so, vegetu, kari alevu. Na kraju naliti supom (p.s. može i vodom sa razmućenom kockom za supu) Staviti da se krčka na 250 stepeni u hladnu rernu oko 1 sat pred kraj naliti vinom

i kašikom brašna razmućenom u šoljici vode.



Коментари

Популарни постови